Saudijska kompanija FLYNAS ove godine povećava broj direktnih letova sa Sarajevskog aerodroma

    Avio-kompanija FLYNAS iz Kraljevine Saudijske Arabije i turistička agencija BOSNIA TRAVEL doo Sarajevo ovih dana obilježavaju 5. godišnjicu od povezivanja Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije direktnom avio-linijom.

    Tim povodom u Sarajevu je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali brojni gosti, među njima ambasadori iz arapskih zemalja, predstavnici Vlade FBiH, predstavnici Rijaseta Islamske zajednice u BiH, predstavnici Turističke zajednice KS, predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo, predstavnici USIAD-a i turističkih agencija širom Bosne i Hercegovine.

    „Drago nam je da je aviokompanija FLYNAS ove godine uspjela održati  letove tokom čitave godine između Sarajeva i Džedde, tj.  tri puta sedmično. Posebno nas raduje to što za narednu ljetnu sezonu planiramo najmanje 14 letova sedmično tj. svakodnevne direktne letove za Džeddu i Rijad“- izjavio je Suad Drpljanin, vlasnik i direktor turističke agencije Bosnia Travel i zastupnik kompanije FLYNAS za Bosnu i Hercegovinu, dodavši kako su u kompaniji ponosni na to što je avio-kompanija FLYNAS oficijelni prevoznik bosanskohercegovačkih hadžija za 2024. godinu.

    Tokom ljetne sezone usluge avio-kompanije FLYNAS većinom koriste gosti iz zemalja Arapskog zaljeva koji posjećuju Bosne i Hercegovine, a tokom zimske sezone građani Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja radi obavljanja umranskih obreda. U kompaniji su uvjereni da će liberalizacija viznog režima prema državljanima Kraljevine Saudijske Arabije ove godine osigurati rekordnu posjećenost turista iz ove zaljevske zemlje.